Akkuja ladataan - odottakaa hetkinen, olen lomalla

Juu tämä päivitys ei liity mitenkään sähkötekniikkaan eikä sähköautojen tai kännyköiden lataukseen. Enemmänkin nämä kaikki sähköhärpäkkeet laitetaan taka-alalle ja keskitytään elämästä nauttimiseen sekä huolehditaan omasta etenkin henkisestä hyvinvoinnista. Myös perheelle, läheisille ja ystäville on nyt paremmin aikaa. Sitä sanotaan yksinkertaisesti LOMAksi.

Ikääntymisen ja työelämän hektisyyden lisääntymisen myötä oman vapaa-ajan merkitys on kasvanut valtavasti. Arjesta palautumiseen menee entistä kauemmin. Asiantuntija- ja esihenkilötyön fyysinen vaativuus on lähes olematonta ellei huomioida työergonomisia ja staattisia kuormituksia. Sitäkin enemmän  kroppaa rasittaa henkisen läsnäolon vaativuus, tietokoneruudun tuijottaminen, häiriösyötteet mm. sähköpostit, puhelut, Teams-ilmoitukset ja kaikenlaiset muut appi-ilmoitukset. Puhumattakaan lukemattomien some-kanavien tuomista vapaa-ajan painetekijöistä. 

Teemme päivittäin useita kohtaamisia livenä tai teknisten aparaattien välityksellä, jolloin pitää olla koko ajan skarppina keskittyen kulloiseenkin aiheeseen tai henkilöön. Vaihdamme lennossa keskusteluja tai palavereita aiheesta toiseen, laadimme tarkkuutta vaativia laskelmia ja asiakirjoja, teemme tärkeitä ja vastuullisia päätöksiä - niistä asioista on meidän työ tehty. Kalenterimme ovat täynnä merkintöjä, suurin osa tapaamisia tai kokouksia ja loput aukot täytellään rästihommien työaikavarauksilla. Palautumishetket ovat harvinaisia tai ainakin hyvin lyhyitä päivän aikana, vaikkakin itse olen pyrkinyt lounashetkestä pitämään kynsin hampain kiinni ja sen ylibuukkaajalle annan kyllä suoran palautteen.

Tällä menolla en yhtään ihmettele homosapiens-lajin muuntautuvan vuosien saatossa todellakin huaweisis-lajiksi. Niska kyyryssä, antennit korvissa, siru otsassa, 5d lasit päässä ja luurin tapainen kädessä tuleva huaweisis ihmiskunta viipottaa pitkin katuja näkemättä ja kuulematta toisiaan livenä, vaan kommunikoivat teknisten laitteiden välityksellä virtuaalimaailmassa. Kuka haluaa olla mukana tuossa maailmassa, en minä ainakaan! Nautitaan elämästä, vapaa-ajasta, chillaillaan ja ladataan niitä meille tärkeitä aivosoluja. Siihen Suomen kesä tarjoaa mahdottoman upeat puitteet.

Leppoisaa kesää kaikille, palataan akut ladattuna loppukesästä elinkaarielämän pariin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Energiahype - Arvo, euro, trendi vai mahdollisuus

Yksittäisestä hankkeesta liiketoiminnaksi - elinkaarihankemallin tarina jatkuu

Hektinen tulipaloviikko - tiedon jakaminen edistää koko alaa